luni, 20 iunie 2011

As putea...

As putea pleda in favoarea unui uliu.As zbura m-as rataci in propriile mele aripi intre vazduhuri noi,intre atatea taine ascunse in atatea stele.Le-as cauta pe toate de mistere,de hazarde,le-as imbratisa, le-as da viata in ochii mei clari si indrazneti.
As putea fi,insa,o groapa.O groapa asteptandu-si cadavrul.Asteptandu-si amicul pe vecie.As spera sa fie un fost scriitor sau muzician.Probabil un suflet care nu ar putea iesi dintre peretii mei stramti,si lemnul cosciugului ar fi singurul nostru interlocutor.Am adapta codul Morse pentru morti,am revolutiona lumea de dincolo!
As putea fi un gandac.As umbla prin bucatarii,as tari resturile de mancare in casuta mea de sub aragaz,as construi acolo un fel de adapost anti-calcat-in-picioare de unde as porni misiuni secrete inspre Oala Cu Fasole si tinutul Painii.Dar tot as sfarsi storcit sub vre-un papuc...
As putea...as putea fi un zeu!Poate al cerurilor,sculptand peisaje edenice de pe norul meu plutitor,privind lumea din exteriorul ei.Dar as ramane fara ochi.Uratimea ei m-ar orbi pana la urma.
As putea insa stapani marea,lasand pletele mele sa loveasca tarmurile in valuri,sa ma inchin unui vant puternic care mi-ar face pielea spuma intre doua recifuri.As salva vietile vapoarelor si as ucide rechinii ! As fi rau cu rechinii...
As putea fi o constructie ! Sa pornesc din fundatia stabila,in peretii tari,spre varful nesigur.Palaria mea m-ar face sa ma simt in siguranta fata de ploi sau ninsori.Dar daca as fi lovit de o tornada m-as zvarcoli in propriile mele aschii.Si cine ar vrea asta ?
As putea fi o scanteie.M-as aprinde in inima cuiva,l-as face sa vada cu ochii sai iubirea,sa o impartaseasca.Sa arate ca acest fapt nu este doar in carti sau filme ci ca el exista.
As putea fi Timpul.As putea infiripa Dorul,starni priviri imortalizandu-le in baza mea de date,ca pe o fotografie,as lasa persoanele sa retraiasca acel moment,acele sentimente.As duce o viata grea,nu m-as opri niciodata,desi multi ar incerca sa ma opreasca in anumite momente de extaz precum multi m-ar lua la pas rapid in momentele de agonie.As fi nehotarat,niciodata stins,mereu treaz.As vedea totul nascundu-se si imbatranind in jurul meu.As ramane singur dar niciodata in singuratate.
As putea fi un vis ! Sau deopotriva un cosmar.As minuna vietile oamenilor,sau le-as distruge diminetile.As prefera un vis placut in schimb,cu doi indragostiti alergand pe o plaja,cu doua suflete nesigure luand-o din loc cu pasi mici de gargarita spre o eternitate impartita zi de zi...Dar as fi un vis imposibil , nu ?
As putea fi o pelerina de ploaie.As gazdui minunatul vis sub ale mele pleoape negre din material textil.Mi-as devota toata viata pentru a nu lasa duritatea moharatului sa ii atinga protagonistii...
As putea fi Eu sub acea pelerina.
Ai putea fi si Tu langa mine.
Dar cu ce as fi eu,pentru tine, mai bun decat toti cei de mai sus ?

As putea fi fericirea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu